צעדים ראשונים לקראת התמודדות במכרזים
כל מכרז כולל מידע אודות אופי ההתקשרות, השירות או המוצר הנדרש, תנאים להשתתפות, לוח זמנים, חוזה התקשרות ועוד. עסקים מהמגזר הפרטים יכולים להגיש הצעות ולהתחרות על ביצוע העבודה הנדרשת.
איך נדע מיהו גוף ציבורי?
משרדי ממשלה ומוסדות מדינה אחרים, רשות מקומית וגוף אחר הממלא תפקידים ציבוריים על פי דין.
איך נוכל לאתר מכרזים מתאימים?
הכנת העסק להגשה למכרז
מרגע פרסום המכרז ועד הגשתו הזמן קצר. לכן, כדי לשפר את סיכויי הזכייה שלכם יש לבצע מספר פעולות הכנה אשר יציבו אתכם בנקודת פתיחה טובה יותר לקראת התמודדות במכרזים:
- זה הזמן לעשות סדר בעסק - וודאו שיש בידכם את האישורים הנדרשים על פי חוק להפעלת העסק, אישורים על התנהלות כספית תקינה לרבות: ניהול ספרים תקין ואישור ניכוי מס במקור ורשימת עובדים מסודרת הכוללת את השכלתם וניסיונם.
- מכרזים רבים דורשים מהעסק תקינות ואישורים רלוונטיים לתחום הפעילות (כגון: GMP ,ISO , כשרות ועוד).
- וודאו שיש בידכם אישורים תקפים, במידה ואין - פעלו להוצאתם.
- התמודדות במכרזים כרוכה לעיתים בעלויות כספיות - החל מרכישת מסמכי המכרז, דרך העמדת ערבויות ועד רכישת מלאי במידה וזוכים. בצעו הערכה של היכולת הפיננסית של העסק וכך תוכלו להעריך מבעוד מועד אילו הזדמנויות עסקיות רלוונטיות עבורכם.
- יש הרבה הזדמנויות בחוץ, אך אל תחכו שהן ידפקו לכם בדלת. מומלץ לבצע פעולות אקטיביות לאיתור ההזדמנות העסקית הבאה לרבות: הרשמה למאגרי ספקים, חיפוש מכרזים באופן אקטיבי בעיתונות ובאתרים השונים, רכישת מנוי מחברות העוסקות באיתור מכרזים והזדמנויות רכש, הרשמה לפלטפורמות רכש שיתופיות כגון "ביז בנגב/בגליל", "קונים ירושלמי".
- טיפ! מומלץ לכתוב פרופיל עסק אשר יהווה כרטיס הביקור שלכם. פרופיל מסודר יוצר רושם טוב. צרפו לפרופיל מכתבי המלצה, תיעוד פרויקטים שהעסק ביצע, הסמכות העסק, תעודות השכלה ועוד.